Flag

Pembe Çiçekli Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
180 dk.
Çikolata dolgulu pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu ve kaplama
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
80 gbitter çikolata
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
40 - 50 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kalp

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kalp
1

Ön hazırlık

Picture - pisirme_kagidi_yukselti_asama.jpg

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika


Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında bitter çikolatayı ilave edin, ocaktan alıp eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

4

Şekillendirme ve dolgu

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Jel renklendiriciyi ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Kremanın 2/3'ünü düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan pandispanyayı enlemesine dörde kesin. İlk katını servis tabağına alın. Çikolatalı karışımın 1/3'ünü üzerine yayın. Üzerine krema sıkın, çikolata parçaları serpin ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Aynı sıralama ile devam ederek tüm pandispanyaları üst üste koyun. Kalan kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve çiçekler şeklinde pastanın üzerine sıkın. Çikolata parçaları ve kalp pasta süsleri ile süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.