Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pembe Çiçekli Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata dolgulu pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pembe Çiçekli Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Dolgu ve kaplama:

1 çay bardağı krema
80 g bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
40 - 50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Süslemek için:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kalp

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında bitter çikolatayı ilave edin, ocaktan alıp eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

4

Şekillendirme ve dolgu

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Jel renklendiriciyi ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Kremanın 2/3'ünü düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan pandispanyayı enlemesine dörde kesin. İlk katını servis tabağına alın. Çikolatalı karışımın 1/3'ünü üzerine yayın. Üzerine krema sıkın ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Aynı sıralama ile devam ederek tüm pandispanyaları üst üste koyun. Kalan kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve çiçekler şeklinde pastanın üzerine sıkın. Çikolata parçaları ve kalp pasta süsleri ile süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza’dan temin edebilirsiniz.