Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pembe Rüyalar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru süslemeli çilekli Crème Olé'li pasta.

Yaklaşık 8 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pembe Rüyalar

Hamur:

150 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Çilek Aromalı
2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı krema

Islatmak için:

0,5 su bardağı süt

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
10 - 15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

20 cm çapındaki bombeli derin bir kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın. 32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika

3

Şekillendirme ve dolgu

Fırından çıkardığınız keki 2 dakika bekletip tezgaha ters çevirin ve pişirme kağıdını çıkarın. Bekletmeden kekten 25 cm çapında bir yuvarlak çıkarın ve hazırladığınız kasenin içerisine oturtun. Kalan kek parçalarını üzerini kapatmak için ayırın. Soğuk süt ve kremayı çırpma kabına alın, üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kasenin içindeki keki yarım su bardağı sütün yarısı ile ıslatın ve hazırladığınız dolguyu dökün. Üzerini düzeltin ve kalan kek parçaları ile kapatın. Kalan süt ile ıslatın, streç film ile kaplayın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 1-2 saat bekletin.

4

Şeker hamuru renklendirme ve şekillendirme

Şeker hamurunu poşetinden çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. 5-6 damla kırmızı jel renklendirici ekleyin ve tamamen yedirinceye kadar dıştan içe doğru yoğurun. Pembe rengi elde edinceye kadar azar azar renklendirici ilave edin ve yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ile keserek daireler çıkarın. Bir adet yuvarlak hamuru yumuşak bir zemin üzerine, tercihen şeker hamuru süngeri üzerine alın. Çöp şiş veya sivri uçlu şeker hamuru aletinin kalın tarafıyla yuvarlak hamurun kenarlarını volanlayın. Kenarlarını ortaya doğru toparlayarak yaklaşık 5 cm çapındaki kapların içerisine oturtun ve kuruyuncaya kadar bu şekilde bekletin. Oturtmak için minik muffin kalıbı, çay bardağı, kahve fincanı vb. kaplar kullanabilirsiniz.

5

Süsleme ve servis

Süre sonunda pastayı dondurucudan çıkarın, 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirin. Üzerindeki streç filmi çıkarın. Sütü çırpma kabına alın, üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Pastanın üzerini kaplayın. Hazırladığınız şeker hamuru süslerini alt kenardan başlayarak birbirine yakın şekilde hafifçe bastırarak pastanın üzerine sıralayın. İç kısımlarını su ile hafif ıslatarak incileri yerleştirin. Buzdolabında 10-15 dakika bekletip servis yapın.