Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Penguen Kurabiye

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puding ve fındık içeren hamurla hazırlanan şirin penguenler. Çocukların sevdiği parti kurabiyeleri.

yaklaşık 20 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Penguen Kurabiye

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2 ½ - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı sıvı yağ
125 g yumuşak margarin
1 çay bardağı öğütülmüş fındık

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
40 g beyaz çikolata
2 - 3 damla sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Puding poşetini derin bir kaba boşaltın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta, sıvı yağ, margarin ve öğütülmüş fındığı ekleyip yoğurun.

Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Penguen şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve geniş bir kaseye boşaltın. Kurabiyeleri glazüre batırıp tabağa sıralayın ve glazürler donuncaya kadar bekletin.

Beyaz çikolatayı sıvı yağ ile birlikte bir kaba alın, benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayın ve içine erittiğiniz çikolatayı doldurun. Ucunu makasla kesin ve kurabiyeleri penguen şeklinde süsleyin.

Beslenme bilgileri * Penguen Kurabiye

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın