Flag

Penguen Muffinler

12 adet
Orta
50 dk.
Şeker hamuru ile penguen şeklinde süslenen çikolata kaplı kakaolu muffinler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12 adet kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
100 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Süslemek için
200 gşeker hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek
Üzeri için
100 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek
1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyin, düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerlerini düzeltin ve pişirin.
 

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirme ve şekillendirme

Şeker hamurunu eliniz ile kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda buğday nişastası serpin ve merdane yardımı ile 3-4 mm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile 12 adet kalp şekli çıkarın. Çıkardığınız şekilleri düz bir zemine sıralayın ve bekletin. Kalan şeker hamurunu toparlayın, kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Küçük bir kaseye 5 damla sarı ve 1 damla kırmızı jel renklendirici damlatın, kürdan veya kaşık ile iyice karıştırarak turuncu rengi elde edin. Ayırdığınız beyaz hamurlardan birinin üzerine sürün ve renkleninceye kadar içe doğru katlayarak yoğurun.
 
Bir kaseye 5 damla mavi ve 1-2 damla kırmızı jel renklendirici damlatın, aynı şekilde karıştırarak mor rengi elde edin. Kalan beyaz şeker hamurunu ikiye bölün, birinin üzerine sürün ve aynı şekilde yoğurarak renklendirin. Kalan beyaz hamuru 1-2 damla kırmızı jel renklendirici ile yoğurun ve açık pembe rengi elde edin. Hamurların üzerini hava almayacak şekilde kapatın.

4

Üzerinin hazırlanışı

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kürdan ucu ile çikolataya batırarak kalplerin üzerine gözler yapın. Kalan çikolatayı soğuyan muffinlerin üzerine sürün ve donuncaya kadar bekletin.

5

Süsleme ve servis

Turuncu şeker hamuru ile penguenlerin gaga ve ayaklarını yapın. Diğer renkler ile kurdele, çiçek gibi süslemeler hazırlayın. Hazırladığınız beyaz kalpleri elinizle hafif bastırarak muffinlerin üzerine koyun. Gaga ve ayakları su ile hafif ıslatarak üzerine yerleştirin. Hazırladığınız süslemeleri ve kelebek pasta süslerini de su ile hafif ıslatarak yapıştırın.