Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Penguen Muffinler

(0)
4 17 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile penguen şeklinde süslenen çikolata kaplı kakaolu muffinler.

12 adet

pratik 50 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Penguen Muffinler

Hamur:

150 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek

Üzeri için:

100 g bitter çikolata

Kalıp:

12 adet kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyin, düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerlerini düzeltin ve pişirin.
 

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamuru renklendirme ve şekillendirme

Şeker hamurunu eliniz ile kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda buğday nişastası serpin ve merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile 12 adet kalp şekli çıkarın. Çıkardığınız şekilleri düz bir zemine sıralayın ve bekletin. Kalan şeker hamurunu toparlayın, kısa bir süre yoğurun ve 3 eşit parçaya bölün. Küçük bir kaseye 5 damla sarı ve 1 damla kırmızı jel renklendirici damlatın, kürdan veya kaşık ile iyice karıştırarak turuncu rengi elde edin. Ayırdığınız beyaz hamurlardan birinin üzerine sürün ve renkleninceye kadar içe doğru katlayarak yoğurun.
 
Bir kaseye 5 damla mavi ve 1-2 damla kırmızı jel renklendirici damlatın, aynı şekilde karıştırarak mor rengi elde edin. Ayırdığınız beyaz hamurlardan birinin üzerine sürün ve aynı şekilde yoğurarak renklendirin. Kalan beyaz hamuru 1-2 damla kırmızı jel renklendirici ile yoğurun ve açık pembe rengi elde edin. Hamurların üzerini hava almayacak şekilde kapatın.

4

Üzerinin hazırlanışı

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kürdan ucu ile çikolataya batırarak kalplerin üzerine gözler yapın. Kalan çikolatayı soğuyan muffinlerin üzerine sürün ve donuncaya kadar bekletin.

5

Süsleme ve servis

Turuncu şeker hamuru ile penguenlerin gaga ve ayaklarını yapın. Diğer renkler ile kurdele, çiçek gibi süslemeler hazırlayın. Hazırladığınız beyaz kalpleri elinizle hafif bastırarak muffinlerin üzerine koyun. Gaga ve ayakları su ile hafif ıslatarak üzerine yerleştirin. Hazırladığınız süslemeleri ve kelebek pasta süslerini de su ile hafif ıslatarak yapıştırın.