Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Peynir Dolgulu Pişi

(0)
4 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Hızlı Maya ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz peynirli pişi tarifi.

Yaklaşık 18 - 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynir Dolgulu Pişi

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su

Dolgu:

2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Pişirmek için:

2 su bardağı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 18-20 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta her bir parçayı 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Bu yuvarlakların üzerine birer yemek kaşığı peynir koyun. Poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın. Kenarlarına parmak uçlarınız ile bastırarak yapıştırın. Üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.

2

Pişirme

Sıvı yağı derin bir tencere veya tavaya alın. Orta ateşte ısınması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.