Flag

Peynirli Ay Çöreği

16 adet
Orta
100 dk.
Mayalı, beyaz peynirli yumuşacık ay çörekleri tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 su bardağıılık süt
1yumurta akı
İç malzeme
1,5 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
0,5 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıpul biber
100 gyumuşak margarin
Üzeri için
1yumurta sarısı
2 - 3 yemek kaşığısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya, toz şeker ve tuz ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Sıvı yağ, ılık süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.


Rendelenmiş peyniri karabiber ve pul biber ile karıştırın.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamurların üzerine fırça yardımı ile margarin sürün ve bıçak yardımı ile üçgen şeklinde dörde kesin. Üçgenlerin geniş tarafına iç malzeme koyun ve rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu hafif kıvırarak yarım ay şekli verin.


Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp sıcak veya soğuk servis yapın.