Flag

Peynirli Börek

16 adet
Orta
60 dk.
Çok kolay, ev yapımı, çıtır peynirli börek tarifi. Bereketli mayalı hamuru ile bir tepsi elde ediliyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
1,5 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığıpul biber
0,5 çay kaşığıkarabiber
Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
1yumurta
1 çay bardağıyoğurt
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağıılık su
100 geritilmiş margarin
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısusam
1 yemek kaşığıçörek otu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

İç malzeme

Rendelenmiş peynirin üzerine pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın.

2

Hamur

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edip karıştırın. Üzerine tuz, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 3 mm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamurları 4 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlerin geniş kısmına iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Ilık ortamda 20-25 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamurları pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.