Flag

Peynirli İrmik Helvası

Yaklaşık 6 kişilik
Orta
40 dk.
Lor peyniri eklenerek hazırlanan pratik bir irmik helvası tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İrmik helvası
1 - 2 yemek kaşığıçam fıstığı
1 poşetDr. Oetker İrmik Helvası
2 su bardağısu
100 gyumuşak margarin
150 gtatlı lor peyniri

Ürünü incele

1

Helvanın hazırlanışı

Çam fıstıklarını yağsız tavada kavurun. Margarin ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine irmik helvası karışımı ve çam fıstıklarını ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın.


Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, küp şeklinde ufaladığınız tuzsuz lor peynirini ekleyin. Birkaç kez alt üst karıştırın ve kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Bir kez daha karıştırıp 10-15 dakika daha bekletin.


Sürenin sonunda irmik helvasını küçük kaselere doldurup servis tabağına ters çevirin. Ilık olarak servis yapın.