Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Peynirli Mayalı Pişi

(4)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Peynir dolgulu mayalı pişi.

20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Mayalı Pişi

Hamur:

2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık süt
4 - 4 ½ su bardağı un
1 - 2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolgu:

2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet ince doğranmış maydanoz
½ çay kaşığı karabiber

Pişirmek için:

2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

2-3 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Üzerine tuz, su, süt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgu:

Beyaz peynir rendesi, maydanoz ve karabiberi bir kaba alın. Kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme:

Hamuru kısa bir süre yoğurun, hafif unlanmış tezgaha alın ve 20 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta her bir parçayı 0,5 cm kalınlığında yuvarlak olarak açın. Bu yuvarlakların üzerine birer yemek kaşığı iç malzeme koyun. Poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın, kenarlarını çatalın ucu ile bastırarak yapıştırın. 10 dakika bekletin.

4

Pişirme:

Sıvı yağı derin bir tencere veya tavaya alın ve orta ateşte kızması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Peynirli Mayalı Pişi

Porsiyon / Servis 100 g / ml