Flag

Peynirli Mayalı Pişi

20 adet
Orta
120 dk.
Peynir dolgulu mayalı pişi tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
4 - 4,5 su bardağıun
1 - 2 çay kaşığıtuz
1 çay bardağıılık su
1 su bardağıılık süt
2 yemek kaşığısıvı yağ
Dolgu
2 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
1 demetince doğranmış maydanoz
0,5 çay kaşığıkarabiber
Pişirmek için
2 su bardağısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Hamurun hazırlanışı

2-3 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Üzerine tuz, su, süt ve sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgu

Beyaz peynir rendesi, maydanoz ve karabiberi bir kaba alın. Kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme

Hamuru kısa bir süre yoğurun, hafif unlanmış tezgaha alın ve 20 eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta her bir parçayı 0,5 cm kalınlığında yuvarlak olarak açın. Bu yuvarlakların üzerine birer yemek kaşığı iç malzeme koyun. Poğaça şeklinde ikiye katlayarak kapatın, kenarlarını çatalın ucu ile bastırarak yapıştırın. 10 dakika bekletin.

4

Pişirme

Sıvı yağı derin bir tencere veya tavaya alın ve orta ateşte kızması için bekletin. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü pişirin. Sıcak servis yapın.