Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin. Margarin, yoğurt ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Rendelenmiş peyniri sucuk, sosis, dereotu, maydanoz ve yeşilbiber ile karıştırın. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıba yayın. Üzerine iç malzemeyi yayın. Kalan hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın, ince şeritler şeklinde kesin ve malzemenin üzerine sepet örgüsü şeklinde sıralayın.
Yumurtayı süt ile iyice çırpın. Bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Hazırlama:150 dk.OrtaYaklaşık 12 dilim