Flag

Pırasalı Krep

Yaklaşık 20 adet
Kolay
80 dk.
Glutensiz sebzeli peynirli krep tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 adetküçük boy pırasa
0,5 demetince doğranmış maydanoz
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
2yumurta
2,5 su bardağıılık süt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 - 2 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıtoz şeker
3 su bardağımısır unu
1 poşetDr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
Pişirmek için
2 - 3 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)

Hazırlanışı

Pırasaları çok ince doğrayın. Maydanoz ve beyaz peynir rendesini ilave edip karıştırın.


Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve toz şekeri bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Mısır unu ve mayayı ayrı bir kapta karıştırın. Sıvı karışıma ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine pırasalı karışımı ekleyip karıştırın. Üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin.


Tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ gezdirip orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız pırasalı hamurdan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Yaymadan orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirin. Hamurun tamamını aynı şekilde hazırlayın ve ılık servis yapın.