Flag

Pizza Hamuru

2 adet
Orta
30 dk.
Tercih ettiğiniz malzemer ile hazırlayabileceğiniz temel pizza hamuru tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 çay kaşığıDr. Oetker Aktif Maya (4 gram)
250 mlılık su
1 çay kaşığıtoz şeker
1 - 2 çay kaşığıtuz
4 yemek kaşığızeytinyağı
350 gun

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya (4 gram)
1

Hamurun hazırlanışı

Mayayı derin bir kaba alın, üzerine ılık suyu ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, zeytinyağı ve unu ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın. Süre sonunda üzerini streç film veya bir poşet ile kapatıp ılık ortamda 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 220 °C

Turbo pişirme: 210 °C


Süre sonunda hamuru unlanmış tezgaha alın. Kısa bir süre kenarlardan ortaya doğru katlayarak yoğurun. İki eşit parçaya bölün, her birini top haline getirip merdane ile yaklaşık 24 cm çapında açın. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın.

Hamurların üzerine sos sürün ve arzu ettiğiniz malzemeleri sıralayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika