Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ponçik Ekmek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaş maya ile hazırlanan farklı bir ekmek tarifi.

yaklaşık 12 porsiyon

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ponçik Ekmek

Hamur için:

20 g yaş maya
½ çay bardağı ılık su
4 - 4 ½ su bardağı un
1 ½ su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Kalıp:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Yaş mayayı bir kaseye alın, üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz maya, ılık su, toz şeker ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Top hamurları kalıbın içine doldurun. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Ekmeği fırından alıp kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Ponçik Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml