Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakal Aromalı Çikolatalı Dilimler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakal ve çikolatanın uyumunu sevenler için pişirmeden hazırlanan pratik bir tarif

Yaklaşık 6 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakal Aromalı Çikolatalı Dilimler

Taban ve üzeri için:

200 g bitter çikolata

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 çay bardağı krema
0,5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (10x20 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

 12x25 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin. Kalıbı margarin ile yağlayın ve kestiğiniz pişirme kağıdını içine serin.

2

Çikolatanın hazırlanışı

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Yarısını hazırladığınız kalıba dökün ve dondurucuda 15-20 dakika bekletin. Kalan çikolatayı, donmaması için kabı ile tekrar sıcak suyun içerisinde bekletin. 

3

Dolgunun hazırlanışı

Krema ve sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini ekleyin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Portakal aroması ve tereyağını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Kalıbı dondurucudan çıkarın ve hazırladığınız karışımı döküp yayın. Dondurucuda 10-15 dakika daha bekletip ayırdığınız çikolatayı üzerini kaplayacak şekilde yayın. Dondurucuya alın ve 35-40 dakika bekletin. 

4

Servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarın ve 2-3 dakika bekletin. Spatula ile kenarlarını kalıptan ayırın ve pişirme kağıdı ile birlikte kalıptan çıkarın. Üçgenler şeklinde dilimleyin ve bekletmeden servis yapın.