Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakal Aromalı Kek

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakallı tereyağlı kek tarifi.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakal Aromalı Kek

Hamur:

3 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
3 yumurta akı

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x27 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarılarını toz şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin veya tereyağı, portakal kabuğu rendesi, portakal aroması ve şekerli vanilini ilave edip çırpmaya devam edin. Sade kek karışımını da ekleyip 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Tahta kaşık ile karıştırarak hamura ilave edin. Hamuru kek kalıbına dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.