Portakal Kabuklu Karamelli Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakal kabuğu, karamel ve tarçınlı nefis bir pasta tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakal Kabuklu Karamelli Pasta

Pandispanya için:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
5 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Dolgu:

1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı portakal kabuğu reçeli

Kaplamak için:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos

Süslemek için:

1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpın. Sıvı yağ ve şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımı ve tarçını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Bademlerin hazırlanışı

İri kırılmış bademleri bir kaseye alın, toz şeker ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Pastacı kreması ve sütü çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Portakal kabuğu reçelinin yarısını kremanın üzerine, pastanın her dilimine denk gelecek şekilde eşit miktarda dağıtın. Bademlerin 1/3'ünü üzerine serpin. İkinci kat keki üzerine kapatın ve aynı işlemi uygulayın. Üçüncü kat keki üzerine kapatın. Orta kısımdaki bombeliği almak için, pastanın üzerine eliniz ile hafifçe bastırın.

5

Kaplama ve servis

Soğuk süt ve pasta kremasını mikser ile 2-3 dakika çırpın. Süre sonunda karamel sosu ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. 3 yemek kaşığı kadarını üst süsleme için ayırıp buzdolabında bekletin. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Ayırdığınız kremayı tek kullanımlık ucu kapalı krema sıkma torbasına doldurun. Sıkma torbasının ucunu kenarlarından pay bırakarak orta kısmından küçük üçgen şeklinde kesin (Şekil 1). Pastanın kenar kısmına yaprak şekilleri sıkın (Şekil 2). Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerine Antep fıstığı ve kalan bademleri serpip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.