Flag

Portakallı Kek

Yaklaşık 10 dilim
Kolay
75 dk.
Hamuru sıvı yağ ile hazırlanan, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilaveli nefis ev tipi kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağıtaze sıkılmış portakal suyu
1,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2portakal kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine portakal suyu, sıvı yağ, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Fırından alıp 15 dakika bekletin. Kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.