Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Revani

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Revanide portakal lezzeti arayanlar için.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Revani

Şurup:

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Revani
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker, su, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini bir tencereye koyup arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Yumurta, süt ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 5 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından aldıktan sonra dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup dilimleyerek servis yapın.