Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Portakallı Şeftali Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakal ve şeftali püresi ile hazırlanan reçel.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Şeftali Reçeli

Malzemeler:

500 g püre haline getirilmiş portakal
500 g şeftali (püre haline getirilmiş)
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kırmızı şeftali kabuklarından 2-3 yemek kaşığı miktarında küçük küpler kesin. Portakal püresi, şeftali püresi ve şektali kabuklarını bir tencereye alın.

2

Reçelin hazırlanışı

Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine 1 poşet Dr. Oetker Reçelyap'ı boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı meyve pürelerinin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5 - 10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin ve soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin.