Flag

Portakallı Truffe

15 adet
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Portakallı Şeker ilave ederek hazırlanan truffe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Truffe karışımı
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
200 gkuvertür çikolata
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığıDr. Oetker Portakallı Şeker
Kaplama için
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Karışımın hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte arada karıştırarak kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bekletmeden kuvertür, kakao, pudra şekeri ve portakallı şekeri ekleyin. Kaşık ile malzemeler eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.

2

Şekillendirme

Karışımı buzdolabından çıkarın. İki kaşık yardımı ile cevizden daha küçük miktarda alıp yuvarlayın. Küçük topları pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Buzdolabının derin dondurucu kısmında yaklaşık 45 dakika bekletin. 

3

Kaplama ve servis

Süre sonunda kakaoyu bir kaseye alın. Hazırladığınız truffe'leri kakaoya bulayın ve bekletmeden servis yapın.