Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pratik Ramazan Pidesi

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ramazan Pidesi hazırlamanın en hızlı ve pratik yolu...Denenmiş, detaylı anlatımı ile klasik temel pide hamuru.

4 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pratik Ramazan Pidesi

Hamur:

3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine maya poşetini boşaltın. Toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Ilık su, süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında yuvarlak pide şeklinde açın. Elinizi su ile ıslatın ve parmak uçları ile pidelerin üzerlerine bastırarak şekillendirin. Fırın tepsilerine sıralayın. Yumurtayı çatal ile çırpın ve pidelerin üzerine sürün. Susam ile çörek otu serpin, üzerlerini kapatın ve 15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.