Flag

Pratik Tart

Yaklaşık 12 dilim
Kolay
70 dk.
Çırpılarak hazırlanan pratik tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Çilek, muz, vişne, kivi vs. gibi farklı meyveler sıralayın ve meyvelerin üzerini tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Tartjöle ile kaplayın. Tartjöle meyvelerin tazeliğini korur ve tartın daha rahat dilimlenmesini sağlar.
Bu tarife özel ipuçları
Meyvelerden önce tartın üzerine tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Pastacı Kreması yayabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Picture - Pratik-Tart-Kalip-Yaglama.JPG

Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Picture - Pratik-Tart-Hamur-Dokme.JPG

Margarin, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tartı kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Çilek, muz, vişne, kivi vs. gibi farklı meyveler sıralayın ve meyvelerin üzerini tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Tartjöle ile kaplayın. Tartjöle meyvelerin tazeliğini korur ve tartın daha rahat dilimlenmesini sağlar.
  • Meyvelerden önce tartın üzerine tarifine göre hazırlanmış Dr. Oetker Pastacı Kreması yayabilirsiniz.