Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Puding Dolgulu Portakallı Rulo Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı portakallı puding dolgulu portakal desenli pandispanya.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Puding Dolgulu Portakallı Rulo Pasta

Portakal dilimi desenleri için:

30 g yumuşak margarin
30 g toz şeker
1 yumurta akı
50 g un
2 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
5 - 6 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Rulo yapmak için:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Portakallı Puding
1,5 su bardağı süt
0,5 su bardağı krema
0,5 su bardağı labne peyniri
2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

32x42 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Portakal dilimi desenlerinin hazırlanışı

Margarin, toz şeker, yumurta akı ve unu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 1-2 dakika çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın, kırmızı ve sarı jel renklendiricileri ilave edip karıştırarak turuncu rengi elde edin. Hamurları pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun. Uçlarını makas ile kesin. Fırın tepsisine serdiğiniz pişirme kağıdının üzerine beyaz hamurdan portakal dilimi şekilleri çizin. Aynı renk ile dilimlerin içine portakal dilimi çizgilerini yapın. Çizgiler arasındaki boşlukları turuncu hamur sıkarak doldurun.

3

Pandispanyanın hazırlanışı

Pandispanya un, yumurta ve suyu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hazırladığınız portakal dilimleri şekillerinin üzerine dikkatlice yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

35x42 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Pandispanyayı desenler altta kalacak şekilde ters çevirin ve pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

5

Şekillendirme ve servis

Labne peyniri ve balı bir kaba alıp iyice karıştırın. Soğuyan pandispanyayı açın, hazırladığınız labneli karışımı iç kısmına sürün. Üzerine soğuyan pudingi yayın. Pişirme kağıdını ayırarak rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.