Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Puding Şelalesi

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı kek ve puding ile hazırlanan minik pastalar.

4 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Puding Şelalesi

Kek:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
100 g tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2 ½ su bardağı süt

Sürmek için:

2 - 3 yemek kaşığı erik marmeladı

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Süslemek için:

2 - 3 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı ahududu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

1

Kekin hazırlanışı

Sütü küçük bir tencereye alıp kısık ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve üzerine çikolata parçalarını ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, şekerli vanilin ve erittiğiniz sütlü çikolatayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 dk.

Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 8 cm çapındaki kalıp ile kekten 8 adet daire çıkarın. 3,5 cm çapındaki bir kalıp ile dairelerin ortalarını kesip çıkararak halka şekli verin.

2

Dolgunun hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Buzdolabınba 1 saat bekletin.

3

Şekillendirme

Halka şeklindeki keklerden birini alıp servis tabağına koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı marmelat sürüp ikinci bir kek halkası yerleştirin. İçindeki boşluğa puding doldurun. Diğer kekleri de aynı şekilde hazırlayın.

Pişirme kağıdından 26-27 cm uzunluğunda ve 4,5-5 cm genişliğinde 4 adet şerit kesin. Bitter glazürü sıcak suyun içinde 5 dakika bekleterek eritin ve bir kaseye boşaltın. Glazürü kestiğiniz pişirme kağıtlarının üzerine fırça yardımı ile sürün ve 5 dakika bekletin. Üzerlerine bir kat daha glazür sürün. Hafif donmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika bekletin ve hazırladığınız keklerin etrafına sararak yapıştırın. Glazür donduktan sonra pişirme kağıtlarını çıkarın. Ortalarına tekrar puding koyun ve buzdolabında bekletin.

4

Süsleme ve servis

Pastaların üzerlerine Hindistan cevizi serpip ahududuları sıralayın ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Puding Şelalesi

Porsiyon / Servis 100 g / ml