Flag

Puding Sepeti

Yaklaşık 6 dilim
Orta
100 dk.
Pudingli ahududulu tart tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 20 cm)

Malzemeler

Hamur
1 - 1,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay bardağıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
1limon kabuğu rendesi
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağısüt
0,5 çay bardağıfındık kırığı
1 su bardağıdondurulmuş ahududu
Üzeri için
1yumurta sarısı
dondurulmuş ahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, margarin, şekerli vanilin, su ve limon kabuğu rendesini ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurun 1/4'ünü ayırıp kalan hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına eliniz ile bastırarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika soğutun. Fırını kapatmayın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Kalıptaki tartın üzerine yayın. Üzerine fındık kırığıklarını serpin ve ahududuları sıralayın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerinde 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri pudingli ahududulu tartın üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve tekrar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak üzerine ahududu sıralayarak servis yapın.