Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, margarin, şekerli vanilin, su ve limon kabuğu rendesini ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurun 1/4'ünü ayırıp kalan hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına eliniz ile bastırarak yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika soğutun. Fırını kapatmayın.
2 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun. Kalıptaki tartın üzerine yayın. Üzerine fındık kırığıklarını serpin ve ahududuları sıralayın.
Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerinde 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri pudingli ahududulu tartın üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürün ve tekrar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuk olarak üzerine ahududu sıralayarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Hazırlama:100 dk.OrtaYaklaşık 6 dilim