Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pudingli Çilekli Lezzet Kuleleri

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puding ve badem dolgulu iki renkli rulo pastalar.

6 adet

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pudingli Çilekli Lezzet Kuleleri

Hamur:

3 - 3,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yemek kaşığı süt
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı süt

Rulo için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Sürmek için:

40 g bitter çikolata

Süslemek için:

40 g bitter çikolata
20 - 25 adet çilek

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Ön hazırlık

Fırın tepsisine 32x40 cm boyutlarında kesilmiş pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

1

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine un karışımını 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp birinin üzerine kakao ve sütü ekleyin. Mikser ile 1 dakika çırpın. Beyaz ve kakaolu hamurları iki ayrı 6 mm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdının üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak, ince şeritler halinde beyaz ve kakaolu hamuru aralarda boşluk bırakmadan yan yana sıkın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 6 - 7 dakika

32x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı daha kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekerini serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyanın uzun kenarından 10x40 cm boyutlarında bir parça kesip çıkarın. Kalan pandispanyayı sıcak iken pudra şekeri serpilmiş pişirme kağıdının üzerine ters çevirin. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Uzun tarafının kenarına yaklaşık 5 cm çapında bir merdane koyun, alttaki kağıt ile birlikte merdanenin etrafına sarın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

3 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın. Üzerine bademleri ekleyip karıştırın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Pandispanya soğuduktan sonra merdaneyi arasından yavaşça çıkarın. 6 cm uzunluğunda dilimleyerek toplam 6 adet silindir şeklinde pandispanya elde edin. Ayırdığınız 10x40 cm boyutlarındaki pandispanyadan taban için 6-7 cm çapında 6 adet daire kesin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Silindir şeklindeki pandispanyaların açık kenarlarına çikolata sürerek birbirine yapıştırın. Taban için kestiğiniz dairelerin kenarlarına da çikolata sürerek üzerlerine silindirleri yapıştırın. Yapışması için hafif bastırarak biraz bekletin. İçlerine puding doldurup buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

40 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile ince kesin ve pişirme kağıdı üzerine şekiller sıkın. Donuncaya kadar bekletin. Pastaların üzerini çilek ve çikolata ile süsleyip servis yapın.