Flag

Pudingli Çilekli Lezzet Kuleleri

6 adet
Zor
220 dk.
Puding ve badem dolgulu iki renkli rulo pastalar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yemek kaşığısüt
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığısüt
Rulo için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Sürmek için
40 gbitter çikolata
Süslemek için
40 gbitter çikolata
20 - 25 adetçilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding

Ön hazırlık

Fırın tepsisine 32x40 cm boyutlarında kesilmiş pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

1

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine un karışımını 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp birinin üzerine kakao ve sütü ekleyin. Mikser ile 1 dakika çırpın. Beyaz ve kakaolu hamurları iki ayrı 6 mm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdının üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak, ince şeritler halinde beyaz ve kakaolu hamuru aralarda boşluk bırakmadan yan yana sıkın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 6 - 7 dakika


32x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı daha kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekerini serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyanın uzun kenarından 10x40 cm boyutlarında bir parça kesip çıkarın. Kalan pandispanyayı sıcak iken pudra şekeri serpilmiş pişirme kağıdının üzerine ters çevirin. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Uzun tarafının kenarına yaklaşık 5 cm çapında bir merdane koyun, alttaki kağıt ile birlikte merdanenin etrafına sarın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

3 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın. Üzerine bademleri ekleyip karıştırın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Pandispanya soğuduktan sonra merdaneyi arasından yavaşça çıkarın. 6 cm uzunluğunda dilimleyerek toplam 6 adet silindir şeklinde pandispanya elde edin. Ayırdığınız 10x40 cm boyutlarındaki pandispanyadan taban için 6-7 cm çapında 6 adet daire kesin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Silindir şeklindeki pandispanyaların açık kenarlarına çikolata sürerek birbirine yapıştırın. Taban için kestiğiniz dairelerin kenarlarına da çikolata sürerek üzerlerine silindirleri yapıştırın. Yapışması için hafif bastırarak biraz bekletin. İçlerine puding doldurup buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

40 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile ince kesin ve pişirme kağıdı üzerine şekiller sıkın. Donuncaya kadar bekletin. Pastaların üzerini çilek ve çikolata ile süsleyip servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.