Flag

Pudingli Çörekler

6 adet
Orta
140 dk.
Mayalı çörekler üzerinde çikolata parçalı puding.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup çöreklerin üzerine şekilli olarak sıkabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
2 su bardağıun
2 yemek kaşığıtoz şeker
50 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıılık süt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta akı
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2 su bardağısüt
Süslemek için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağıfrenk üzümü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tereyağı, süt, şekerli vanilin ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Her birini yuvarlayıp hafif unlanmış tezgahta 8-10 cm çapında açın. Daha sonra ortalarında çukurlar oluşturacak şekilde eliniz ile bastırın. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerini ikinci bir fırın tepsisi ile kapatıp 10 dakika bekletin. Süre sonunda üzerini açın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetini ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

5

Servis

Çöreklerin kenarlarına pudra şekeri serpin. Soğuyan pudingi çöreklerin içine doldurun. Frenk üzümü ile süsleyin ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup çöreklerin üzerine şekilli olarak sıkabilirsiniz.