Flag

Pudingli Crumble

Yaklaşık 6 kişilik
Orta
220 dk.
Kakaolu kek, bitter çikolatalı puding ve yaban mersinli granüller ile hazırlanan tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (15x20 cm)

Malzemeler

Kek
0,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
1 yemek kaşığıtoz şeker
25 goda sıcaklığında tereyağı
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Puding
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağısüt
Üzeri için
0,5 çay bardağıun
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağıfındık kırığı
1 yemek kaşığıtoz şeker
25 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığıkurutulmuş yaban mersini (blueberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, toz şeker ve tereyağını ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine vanilya aroması ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 10 dakika karıştırarak soğutun. Kalıptaki kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Un, kakao, fındık kırığı, toz şeker, tereyağı ve yaban mersinlerini derin bir kaba alın. Parmaklarınız ile ezmeden karıştırarak granüller haline getirin. Fırın tepsisine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

5

Servis

Tatlıyı buzdolabından çıkarın ve üzerine hazırladığınız granülleri serpin. Servis kaşığı ile servis yapın.