Flag

Pudingli Ekler

Yaklaşık 12 adet
Orta
220 dk.
Bitter çikolatalı puding dolgulu eklerler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 gmargarin
1,5 çay bardağısu
1 tatlı kaşığıtoz şeker
2yumurta
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağısüt
Üzeri için
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
160 gbitter çikolata
Süslemek için
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, su ve toz şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Hazırladığınız un karışımını kaynayan margarinli suya tek seferde ekleyin. Oluşan hamuru kısık ateşte 1-2 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alın ve çırpma kabına koyun. Yaklaşık 10 dakika sonra kabuk tutmaması için üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikser ile 6-7 dakika çırpın.


Hamuru 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine 7-8 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaba dökün ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.


Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Soğuyan pudingi arzuya göre krema sıkma torbası ile eklerlerin içine doldurun ve servis tabağına sıralayın.

4

Süsleme ve servis

Kremayı kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, üzerine çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. 5 dakika bekletip tatlı kaşığı ile eklerlerin üzerine kaplayacak şekilde dökün. Bekletmeden üzerlerine Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.