Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pudingli Kaşık Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu kek üzerinde çikolatalı fındıklı puding.

Yaklaşık 10 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pudingli Kaşık Kek

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt

Islatmak için:

1,5 su bardağı ılık süt

Puding:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

1 çay bardağı iri kırılmış fındık
250 g vanilyalı dondurma

Kalıp:

Pişirme kalıbı (17x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarın. 15 dakika bekletip çatal ile kekin üzerini birçok yerinden delin ve ılık sütü üzerine dökün.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan kekten kaşık yardımı ile parçalar koparıp kalıbın içerisine tekrar bırakın. Üzerine soğuyan pudingin yarısını azar azar dökün. Kaşık ile kekin üzerine yayın. Daha sonra kalan pudingi döküp yayın ve kaşık ile koparılan parçaları yerinden oynatarak hafifçe kek ile karıştırın. Üzerine fındık serpin. Kaşık ile servis tabaklarına paylaştırın ve dondurma ile servis yapın.