Flag

Pudingli Kedi Pasta

Yaklaşık 10 dilim
Zor
200 dk.
Vanilyalı puding dolgulu rulo pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su kısık ateşte ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
100 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağısüt
1 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
2 yemek kaşığıfındık kırığı
2 yemek kaşığıkurutulmuş turna yemişi (cranberry)
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Krema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
4 - 5 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Renkli şekerlemeler
15 - 20 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1

Ön hazırlık

24x30 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve limon aromasını ekleyin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek elediğiniz un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru pişirme kağıdının üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika


28x34 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız keki bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirin. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte uzun tarafından rulo şeklinde sarın. Üzerini bir bez ile örtün ve bu şekilde soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın, üzerine puding poşetini boşaltın ve Hindistan cevizi rendesini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Soğuyan pandispanyayı açın ve üzerine pudingi yayın. Fındık kırığı, cranberry ve çikolata parçalarını serpin ve tekrar rulo şeklinde sarın.

4

Süsleme ve servis

Soğuk sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Limon aromasını ilave edip 15-20 saniye daha çırpın. 2 yemek kaşığını üst süsleme için ayrı bir kaseye alın. Krem şantiyi düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve küçük toplar şeklinde sıkarak rulo pastanın yüzeyini kaplayın. Ayırdığınız krem şantinin içerisine 4-5 damla kırmızı jel renklendirici ilave edip karıştırın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, kediye burun, kulak, pati ve kuyruk yapın. Renkli şekerlemeler ile gözlerini yapın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kediye ağız ve bıyık yapın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su kısık ateşte ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.