Flag

Pudingli Meyve Şöleni

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
210 dk.
Kuru meyveli, bisküvili taban üzerinde puding ve meyvelerle hazırlanan tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Bicolor Serisi Dikdörtgen Kelepçeli Kalıp (30x12 cm)

Malzemeler

Taban
2 paketyulaflı bisküvi
1 su bardağıince kırılmış ceviz
1 su bardağıfındık kırığı
4 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
4 adetküp şeklinde doğranmış kuru incir
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
100 geritilmiş tereyağı
1 çay bardağısüt
Dolgu
2 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
5 su bardağısüt
Üzeri için
2 dilimtaze ananas
Yarım muz
3 - 4 adetçilek
2 - 3 adetböğürtlen
1 adetmango
1 adetkivi
10 - 15 adetfrenk üzümü
1 adetsiyah incir

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Tabanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine ceviz, fındık kırığı, kayısı, incir ve pudra şekerini ekleyip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş tereyağı ile sütü bisküvili karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Karışımı kalıba alın, eliniz ile bastırarak tabana ve 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde kenarlara yayın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

2

Pudingin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Süre sonunda bisküvili tabanın kenarlarını bir spatula yardımı ile sıyırarak kalıptan ayırın. Kalıbın kelepçesini açın, tabanı yavaşça çıkarın ve servis tabağına alın. Soğuyan pudingi mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Bisküvili tabanın içine alın, üzerini düzeltin ve buzdolabında 1 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Meyveleri pudingin üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.