Flag

Pudingli Soğuk Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
250 dk.
Çikolatalı fındık aromalı puding ile hazırlanan parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x20 cm)

Malzemeler

Hamur
1 çay bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
1yumurta akı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağısüt
1yumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıfındık kırığı
Süslemek için
40 gbitter çikolata
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek
1

Ön hazırlık

25x25 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, yumurta akı ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip orta devirde 1 dakika çırpın. Hamuru pişirme kağıdının üzerine alın, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekten 8x17 cm boyutlarında bir parça kesin. 11x20 cm boyutlarında bir parça daha kesip mutfak havlusu ile üzerlerini kapatın.

3

Pudingli karışımın hazırlanışı

Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alın. El çırpıcısı veya kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine fındık kırığı ve hazırladığınız pudingi ilave edip 2 dakika daha çırpın.

4

Pastanın hazırlanışı

Kalıbın iç kısmını streç film ile kaplayın. Kestiğiniz küçük kek parçasını kalıbın tabanına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız puding karışımını döküp kaşık ile düzeltin. Üzerine büyük kek parçasını kapatın. Buzdolabında bekletin. Servisten 3 saat önce tatlıyı buzdolabının dondurucu bölümüne koyun.

5

Süsleme ve servis

Tatlıyı dondurucudan alıp kalıptan çıkarın. Streç filmini çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve pastanın üzerine şekilli olarak sıkarak süsleyin. Üzerine kelebek şeklindeki pasta süslerini yerleştirin ve dilimleyerek servis yapın.