Flag

Pudingten Kaplumbağa

Yaklaşık 10 porsiyon
Orta
160 dk.
Mayalı hamura puding ve kuru üzüm doldurarak kaplumbağa şekli veriyoruz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2yumurta
100 gtereyağı veya margarin
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1,5 çay bardağısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
2,5 su bardağısüt
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
1

Hamurun hazırlanışı

Unu karıştırma kabına eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, tereyağı veya margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

3

Dolgu

Pudingi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun, kaplumbağanın ayakları, kuyruğu ve kafası için bir miktar hamur ayırın. Kalan hamuru merdane ile, tezgahı hafif unlayarak 40x60 cm boyutlarında açın. Üzerine üzümlü pudingi yayın ve geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. 3 adet 3 cm genişliğinde dilim kesin, kalan ruloyu da 1,5 cm eninde dilimleyin. Fırın tepsisinin ortasına yüksek olan 3 dilimi sıralayın, diğer dilimleri kaplumbağa kabuğu oluşturacak şekilde çevresine sıralayın. Ayırdığınız hamurdan kaplumbağanın kafasını, kuyruğunu ve ayaklarını oluşturun. Üzerini ikinci bir tepsi ile kapatıp 25 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp dilimleyerek ılık veya soğuk servis yapın.