Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pufidik Kalpler

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pişi temel tarifi ile hazırlanan Pufidik mayalı kalpler tarifi sevgililer günü için çok uygun.

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pufidik Kalpler

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı süt
3 ½ - 4 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
50 g eritilmiş tereyağı
1 ½ çay bardağı ılık süt

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı:

2 tatlı kaşığı aktif mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin. Unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ekleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Şekillendirme:

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 6 cm çapındaki kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Kalp şekline getirdiğiniz hamurları pişirme kağıdı üzerine alın ve 15 dakika bekletin.

3

Pişirme:

Sıvı yağı derin bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Ilık veya soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Beslenme bilgileri * Pufidik Kalpler

Porsiyon / Servis 100 g / ml