Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ramazan Pidesi

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ev yapımı, kolay ve gerçek Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır? Mis gibi kokusu, nefis lezzeti ve çıtırlığı ile çok beğeniliyor.

4 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ramazan Pidesi

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
5 - 5,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı ılık su
50 g eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)
susam
çörek otu

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye boşaltın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz, süt, su ve eritilmiş tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında yuvarlak pide şeklinde açın, fırın tepsilerine yerleştirin, üzerlerini kapatın ve 20 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Süre sonunda elinizi su ile ıslatın ve parmak uçlarınız ile pidelerin kenarlarına bastırarak çukurlar oluşturun. Yumurtayı çatal ile çırpın ve pidelerin üzerine sürün. Susam ile çörek otu serpin ve pişirin. Pişirme süresinin 10. dakikasında tepsilerin yerini değiştirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.