Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ramazan Pidesi 2

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Evde hazırlanan Ramazan pidesi klasik tarifi. Kolay, garantili, tam malzemeli, temel hamuru ile Sahur için de ideal.

5 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ramazan Pidesi 2

Hamur:

5 - 5 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 ½ su bardağı ılık süt
½ su bardağı ılık su
50 g eritilmiş tereyağı (soğutulmuş) (soğutulmuş)

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)
3 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya, toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Ilık süt, ılık su ve eritilmiş tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 40 dakika bekletin.

Fırın tepsisini yağlağın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 5 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı bolca unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında yuvarlak pide şeklinde açın. Elinizi su ile ıslatın ve parmak uçları ile pidelerin üzerlerine bastırarak şekillendirin.

Fırın tepsisine sıralayın. Yumurtayı çatal yardımı ile çırpın ve pidelerin üzerine sürün. Susam ile çörek otu serpin ve 20 dakika daha bekletin. Süre sonunda pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.

Beslenme bilgileri * Ramazan Pidesi 2

Porsiyon / Servis 100 g / ml