Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Renkli İncili Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Renkli fındıklı pasta.

Yaklaşık 6 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli İncili Pasta

Hamur:

1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
10 - 12 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
10 - 12 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
10 - 12 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
3 yemek kaşığı fındık kırığı

Süslemek için:

20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
İnci şekerlemeler

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve kalıptan çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Kremayı 2 eşit miktara bölün ve bir yarısının üzerini kapatıp buzdolabına koyun. Diğer kremayı eşit miktarda paylaştırarak 3 ayrı kaba alın. Kırmızı, mavi ve yeşil jel renklendirici ilave edip mikser ile çırparak üç ayrı renkte krema elde edin.

Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Üst kısmı taban olacak şekilde ters çevirerek servis tabağına alın. Kırmızı renkli kremanın tamamını kekin üzerine yayın ve bir yemek kaşığı fındık kırığı serpin. Diğer keki üzerine kapatıp mavi renkli kremayı yayın ve bir yemek kaşığı fındık kırığı serpin. Üçüncü kat keki üzerine kapatın ve yeşil renkli kremayı yayın. Üzerine kalan fındık kırığını serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Süre sonunda pastayı buzdolabından çıkarın. Ayırdığınız pasta kremasını mikser ile 1 dakika çırpın ve pastayı kaplayın.

4

Süsleme ve servis

4 adet küçük kaselere jel renklendiricileri ayrı ayrı damlatın. Küçük fırça yardımı ile pastanın yanlarına ince şeritler halinde sürün. Üzerini renkli inci şekerlemeler ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.