Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Renkli Kalpler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Renkli pencereli kalp kurabiyeler sevgiliye hediye etmek için idealler.

Yaklaşık 40 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli Kalpler

Hamur:

125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, toz şeker, yumurta akı ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp hazırladığınız karışıma eleyerek ilave edin ve yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0.5 cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Kestiğiniz kurabiyenin sol üst köşesinden kürdan yardımı ile küçük kalp kesin. Çıkardığınız kalbi hafifçe bastırarak hamurun sağ üst köşesine yapıştırın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Kalp şeklindeki boşlukları toz şeker ile doldurun, her birine birer damla su damlatın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Renkli süsleme glazürleri ile süsleyin ve servis yapın.