Flag

Rokoko Kup

3 adet
Kolay
15 dk.
Rokoko ile hazırlanan fıstık ezmeli, bademli kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (18x25 cm)

Malzemeler

Rokoko karışımı için
1 paketDr. Oetker Rokoko
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
50 gfıstık ezmesi
1,5 çay bardağısüt
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış badem

Ürünü incele

1

Sade karışımın hazırlanışı

Kalıbın tabanını ve yanlarını streç film ile kaplayın. 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine ambalajdan çıkan vanilinli tatlı karışımını boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Öğütülmüş bademleri ilave edip 30 saniye kadar çırpın ve kalıba alın. Yemek kaşığı ile üzerini düzeltin.

2

Kakaolu karışımın hazırlanışı

1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine ambalajdan çıkan kakaolu ve çikolata parçalı tatlı karışımını boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Süre sonunda fıstık ezmesini ilave edin ve iyice karışıncaya kadar yaklaşık 30 saniye çırpın. Dikkatlice sade karışımın üzerine yayın ve kaşığın tersi ile üzerini düzeltin. Üzerini kapatıp dondurucuya alın ve donuncaya kadar 3-4 saat bekletin.

3

Çikolatalı sosun hazırlanışı ve servis

Çikolatalı sos karışımını 1,5 çay bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun. Kupların kenarlarını çikolatalı sosa batırın ve iri kırılmış bademlere bulayın. Dondurucudan rokokoyu çıkarın. Bir kesme tahtası üzerine ters çevirin ve beklemeden küpler şeklinde dilimleyin. Bekletmeden bu küpleri kuplara doldurun, üzerlerine çikolatalı sos dökün ve servis yapın.