Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Romlu Portakal Suyu

(0)
3 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ev yapımı portakal suyu nasıl hazırlanır? Yapılışı çok kolay içecek tarifi.

Yaklaşık 5 kişilik

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Romlu Portakal Suyu

Malzemeler:

1 adet portakal
0,5 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı toz şeker
5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
4 yemek kaşığı limon suyu
6 - 7 damla rom aroması
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Servis için:

2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakal

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Portakalın kabuğunu rendeleyin. Kalan kabukları ayıklayıp portakal içini mutfak robotunda püre haline getirin.

Portakalın kabuğunu rendeleyin. Kalan kabukları ayıklayıp portakal içini mutfak robotunda püre haline getirin.

Sıcak su ve toz şekeri derin bir kaba alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve portakal püresini ilave edip karıştırın. Daha sonra taze sıkılmış portakal suyu, limon suyu, rom aroması ve şekerli vanilini ekleyin. İyice karıştırıp buzdolabına alın.

Toz şekeri geniş bir kaseye alın. Serviste kullanacağınız bardakların ağız kısımlarını suya batırıp çıkarın, daha sonra toz şekere bulayın. Kuruması için 2 saat bekletin.

Portakalı yıkayıp dilimleyin.

Servisten önce bardakları hazırladığınız portakallı karışımla doldurun ve kenarlarına birer dilim portakal yerleştirin.