Flag

Rulo Ekmek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
160 dk.
Ev yapımı, çörek ayarında, soğanlı, patates dolgulu, mayalı rulo ekmek bir harika!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
1 tatlı kaşığımargarin
1 su bardağıılık süt
İç malzeme
1 adetpatates (haşlanmış ve küçük boy)
1 adettaze soğan
1 demetmaydanoz
1 çay bardağırendelenmiş beyaz peynir
1 yemek kaşığıbiber salçası
1 yemek kaşığısıvı yağ
0,5 çay kaşığıkarabiber
0,5 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısusam
Üzeri için
1yumurta sarısı
2 yemek kaşığısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Tuz, margarin ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Haşlanmış patatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Taze soğanı ve maydanozu ince doğrayıp patatese ekleyin. Peynir rendesi, biber salçası, sıvı yağ, karabiber, tuz ve susamı da ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru kısa bir süre daha yoğurup merdane ile 20x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın. Üzerine sebzeli karışımı yayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloyu kalıba alın, üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 25 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alıp 20 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.