Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Rulo Ekmek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ev yapımı, çörek ayarında, soğanlı, patates dolgulu, mayalı rulo ekmek bir harika!

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Rulo Ekmek

Hamur:

2 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı margarin
1 su bardağı ılık süt

İç malzeme:

1 adet patates (haşlanmış ve küçük boy) (haşlanmış ve küçük boy)
1 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı susam

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Tuz, margarin ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Haşlanmış patatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Taze soğanı ve maydanozu ince doğrayıp patatese ekleyin. Peynir rendesi, biber salçası, sıvı yağ, karabiber, tuz ve susamı da ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru kısa bir süre daha yoğurup merdane ile 20x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın. Üzerine sebzeli karışımı yayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloyu kalıba alın, üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 25 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Süre sonunda üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından alıp 20 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Rulo Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml