Flag

Rulo Fındıklı Dilimler

Yaklaşık 15 - 20 dilim
Orta
100 dk.
Fındıklı rulo dilimli kurabiyenin içerisindeki fındık ve kuru kayısı var. İki renkli görseli ile de çok şık.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıtoz şeker
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1yumurta sarısı
1limon kabuğu rendesi
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
İç malzeme
1 çay bardağıkuru kayısı
1 çay bardağıfındık kırığı
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta akı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Toz şeker, margarin, süt, yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.


Kayısıları yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Fındık kırığı, toz şeker, şekerli vanilin ve yumurta akını ilave edip kaşık ile karıştırın.


Hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısına kakaoyu ilave edin ve iyice yoğurun. Her iki hamuru da tekrar ikiye bölün. Kakaolu hamurun bir parçasını merdane ile 2-3 mm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Beyaz hamuru da aynı ölçülerde açıp kakaolu hamurun üzerine alın. İç malzemenin yarısını açtığınız hamurun üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. 1-1,5 cm kalınlığında dilimlere kesin ve fırın tepsisine yatırarak sıralayın. Diğer iki hamuru da aynı şekilde hazırlayın. 15 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.