Flag

Sachertorte

Yaklaşık 12 dilim
Orta
220 dk.
Yoğun çikolata sevenler için ideal bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Keki çikolata ile kaplama işlemini tepsi üzerine oturtulmuş bir tel ızgara üzerine yapın. Böylece akan fazla çikolatayı tepsiden alıp tekrar kullanabilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
150 gbitter çikolata
6yumurta akı
160 gtereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
6yumurta sarısı
1 su bardağıgaleta unu
Dolgu
125 gkayısı marmeladı
Üzeri için
4 - 5 yemek kaşığıtoz şeker
7 yemek kaşığısu
200 gbitter çikolata
Süslemek için
50 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

150 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 6 yumurta akını çırpma kabına alın ve mikser ile kar haline gelinceye kadar, yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta tereyağını mikser ile 2 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Çırpmaya devam ederek yumurta sarılarını teker teker, her birini 30 saniye çırparak ekleyin. Galeta unu ve erittiğiniz çikolatayı ilave edin, mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. En son hazırladığınız yumurta aklarını ilave edin ve tahta kaşık ile yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin, araya marmelat sürüp tekrar kapatın ve servis tabağına alın.

3

Süsleme ve servis

Toz şeker ve suyu bir kaba alın, kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin, çikolata eriyip karışım parlayıncaya kadar karıştırın ve kekin üzerine yayın.


50 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve keki süsleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Keki çikolata ile kaplama işlemini tepsi üzerine oturtulmuş bir tel ızgara üzerine yapın. Böylece akan fazla çikolatayı tepsiden alıp tekrar kullanabilirsiniz.
  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.