Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sade Dikdörtgen Pandispanya

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dikdörtgen pasta hazırlayabileceğiniz ve şeker hamuru ile kullanabileceğiniz taşıyıcı temel bir pandispanya tarifi.

10 - 12 kişilik

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sade Dikdörtgen Pandispanya

Hamur:

150 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
100 g toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

30x37 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırp eleyin.

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından aldığınız pandispanyayı soğutup pişirme kağıdını çıkarın.

3

İki katlı dikdörtgen pasta yapmak için pandispanyayı dik olarak iki eşit parçaya kesin ve pasta hazırlarken üst üste koyun.

4

Üç katlı dikdörtgen pasta yapmak için pandispanyayı dik olarak üç eşit parçaya kesin ve pasta hazırlarken üst üste koyun.