Flag

Sade Rulo Pasta

12 dilim
Orta
200 dk.
Muzlu pastacı kremalı rulo pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
100 gtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 adetmuz
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını 3 seferde ilave edin. Hamuru kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika

3

Rulo yapımı

Picture - Sade-Pandispanya-Rulo-3-4-5-6.jpg

35x45 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

4

Dolgu

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı açın ve pastacı kremasını yayın. Muzların kabuklarını soyun, pandispanyanın kenarına uzunlamasına koyun ve muzlarla beraber tekrar rulo şeklinde sarın.

5

Süsleme ve servis

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın. Antep fıstığı ve çikolata parçaları ile süsleyin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.