Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şah ve Mat

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Satranç severler için özel bir pasta.

Yaklaşık 12 porsiyon

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şah ve Mat

Hamur:

0,5 su bardağı fındık kırığı
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı acı badem likörü

Üzeri için:

80 g bitter çikolata
2 - 3 yemek kaşığı krema

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fındık kırığını yağsız tavaya alın ve kısık ateşte karıştırarak kavurun. Soğutup mutfak robotunda öğütün. Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su, fındık ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

3

Kremanın hazırlanışı ve kaplama

Pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğutun. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Pudinge 3 yemek kaşığı pasta kreması ve acıbadem likörünü ilave edip 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pudingli karışımı yayın ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın.

Çikolatayı kremayla birlikte benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına geldiğinde pastanın üzerini satranç tahtası şeklinde süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.