Flag

Şah ve Mat

Yaklaşık 12 porsiyon
Orta
300 dk.
Satranç severler için özel bir pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
0,5 su bardağıfındık kırığı
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Krema
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağısüt
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığıacı badem likörü
Üzeri için
80 gbitter çikolata
2 - 3 yemek kaşığıkrema (%35 yağlı)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Fındık kırığını yağsız tavaya alın ve kısık ateşte karıştırarak kavurun. Soğutup mutfak robotunda öğütün. Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su, fındık ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.

3

Kremanın hazırlanışı ve kaplama

Pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğutun. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.


Pudinge 3 yemek kaşığı pasta kreması ve acıbadem likörünü ilave edip 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pudingli karışımı yayın ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın.


Çikolatayı kremayla birlikte benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına geldiğinde pastanın üzerini satranç tahtası şeklinde süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.