Flag

Sakızlı Muhallebili Çilekli Tart

7 - 8 dilim
Orta
30 dk.
Çilek ve sakızlı muhallebinin lezzeti bu tartta buluştu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (14x25 cm)

Malzemeler

Hamur
125 gtereyağı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 yemek kaşığısoğuk su
1,5 - 2 su bardağıun
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
10 - 15 adetçilek
Sos için
10 adetçilek
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
Üzeri için
5 adetçilek
10 adetkabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin, soğuk su ve unu bir kaba alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 3 cm kenar yüksekliği olacak şekilde eliniz ile bastırarak kalıbın içine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında 20-25 dakika bekletin. 


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda tartı buzdolabından çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından alın, 10-15 dakika sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Muhallebinin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 25-30 dakika bekletin.

3

Sosun hazırlanışı

Çilekleri mutfak robotunda püre haline getirin. Çilek püresini süzgeçten geçirerek yaklaşık bir çay bardağı çilek suyu elde edin. Tencereye alın, üzerine toz şeker ve mısır nişastasını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocağın üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgu, süsleme ve servis

Soğuyan tartın tabanını servis tabağına alın. 10-15 adet çileği ince dilimleyin ve tartın tabanını kaplayacak şekilde sıralayın. Soğuyan muhallebiyi mikser ile 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Çileklerin üzerine sıkın. 5 adet çileği ortadan ikiye kesin. Tartı çilekli sos, badem ve çilek ile süsleyip servis yapın.