Flag

Sakızlı Muhallebili Çilekli Tatlı

Yaklaşık 9 kişilik
Orta
160 dk.
Kendi hazırladığınız kedidili ile yapılan nefis bir çilekli sakızlı muhallebili tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (20x20 cm)

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
1 tutamtuz
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta akı
1 çay bardağıtoz şeker
2yumurta sarısı
1 - 2 yemek kaşığıtoz şeker
Krema
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2 su bardağısüt
300 gçilek
1 su bardağıkrema
2 yemek kaşığıiri kırılmış fındık
Islatmak için
2 su bardağısüt
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış fındık
çilek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Kedidilinin hazırlanışı

Un, buğday nişastası, tuz ve hamur kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Yumurta akları ve 1 çay bardağı toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarılarını ilave edip spatula yardımı ile söndürmeden karıştırın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek spatula yardımı ile hamur haline gelinceye kadar alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 10 cm uzunluğunda aralıklı sıkın. Üzerlerine toz şeker serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Çilekleri iri küpler şeklinde kesin. Soğuyan muhallebiyi bir çırpma kabına alın, üzerine kremayı ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Çilek ve fındık kırıklarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kedidili bisküvilerin yarısını süte batırıp çıkarın ve kalıbın tabanına sıralayın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Kalan kedidili bisküvilerini ıslatarak üzerine sıralayın ve kalan kremayı yayın. Üzerini düzeltin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çilek ve fındık kırığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.